sparehuset.dk

Valuta og bank i Australien

Australsk valuta
Du vil bruge australske dollars (AUD eller AU$), mens du er her. En dollar er lig med 100 cents. Australske dollars kommer i $100, $50, $20, $10 og $5 sedler. $1 og $2 dollars kommer i mønter. Cents kommer i 5, 10, 20 og 50 mønter.

Slang termer
$5 kaldes ofte ‘fivers’ og $10 kaldes ‘tenners’
$20 er kendt som ‘hummere’, fordi deres røde farve
$50 kaldes nogle gange en ‘ananas’ på grund af deres gule farve

Hvor mange penge skal du medbringe
skal medbringe nok kontanter de første par uger, mens vi hjælper dig med at åbne en bankkonto og få afviklet. Medbring ca. mindst $500 om ugen til omkostninger som mad, transport og det nødvendige. Medbring altid lidt flere kontanter, end du tror, du har brug for, hvis du har glemt at pakke noget eller har brug for nødforsyninger!

Leveomkostninger i Australien
leveomkostninger i Australien afhænger af, hvilken slags aktiviteter du laver, og hvor du handler. Ting som offentlig transport er rimeligt prissat, især for studerende.

Dagvarer og spisesteder – 140 til 280 USD pr. uge
Gas, elektricitet – 10 til 20 USD om ugen
Telefon og internet – 15 USD til $30 pr. uge
Offentlig transport – $30 til $60 pr. uge
Bil (efter køb) – $150 til $260 pr. uge
Underholdning – $80 til $150 pr. uge
Taget fra https://www.studyinaustralia .gov.au

Bankkonti
Den sikreste måde at passe dine penge på i Australien er med en bankkonto. Vi hjælper dig med at åbne en bankkonto, når du ankommer til orienteringsugen.

Du skal bruge dette for at opbevare og få adgang til dine penge sikkert. Glem ikke at medbringe dokumenter – normalt to typer billed-id (pas og studiekort), bevis på din adresse og penge til at åbne kontoen.

Når din bankkonto er oprettet, du vil være i stand til at hæve kontanter fra 24-timers hæveautomater (pengeautomater) rundt om på campus, i byen eller ved lokale faciliteter. Australiens nationale valuta er australske dollars (AUD), som kommer i sedler på $5, $10, $20, $50 og $100. Mønter kommer i 5, 10, 20 og 50 cent og en og to dollar pålydende.