sparehuset.dk

Guide til køb af båd på DBA (inkl. 4 fejl du ikke må begå)

Forestil dig det: du står på dækket med roret i hånden. Den friske hav-vind smyger sig om dit ansigt, imens bølgerne skvulper imod siden af båden. Dette er et scenarie, som mange mennesker drømmer om at kunne udleve i deres fritid. Dog kan sejlads være en rigtig dyr hobby – især når man skal i gang med den, hvilket desværre afholder mange fra at kaste sig ud i den.

Heldigvis findes der en måde, hvorpå du kan komme billigere i gang med at sejle – nemlig ved at kigge på DBA både! Læs med her og bliv klogere på, hvordan du kommer godt – og billigere – i gang med at sejle.

Spar penge ved at købe brugt

Der er ingen tvivl om, at det giver en helt fantastisk følelse, når man kan sejle ud over havet i sin egen båd. Til gengæld giver det ofte en knap så god følelse i kroppen, når man kigger på, hvad en sejlbåd eller motorbåd koster fra ny af.

Sejlads – uanset om det er som sport eller som en afslappende fritidsaktivitet – er en af de dyreste hobbyer, som man kan have, hvilket naturligvis kan være en udfordring for mange mennesker. Dog er det muligt at gøre muligheden for at købe sig en båd mere overkommelig: du kan nemlig købe den brugt på Den Blå Avis.

På DBA kan du nemlig finde en lang række af udstyr og både til salg. Som bekendt er DBA en salgsside for privatpersoner, som gerne vil videresælge deres ejendele – og derfor kan du altså også finde brugte DBA både på siden.

Find det, som du står og mangler til at udleve dine sejldrømme, på DBA

Som sagt kan du finde en lang række af brugte både og udstyr til både til en billigere pris på DBA – faktisk er udvalget ofte så stort, at det kan føles en smule overvældende at finde frem til, hvor på DBA du helt præcist finder den båd eller det udstyr, som du står og mangler.

Dog har DBA gjort det relativt nemt for dig at kunne navigere mellem de mange DBA både til salg. De har nemlig opdelt deres side i underkategorier, så du kan finde eller undersøge specifikke typer af både.

Herunder finder du et udpluk af nogle af de underkategorier af både, som du kan finde på DBA, og du kan læse lidt om, hvad disse udvalgte kategorier generelt indeholder.

Sejlbåde

En af de populære underkategorier til DBA både er ‘Sejlbåde’. En sejlbåd er som bekendt en båd, som delvist eller altid drives af et sejl, hvormed de ofte er nemme at genkende på deres master.

I denne underkategori kan du finde sejlbåde i mange forskellige størrelser, former og derfor også prisklasser. Du kan både finde sejlbåde, som er udstyret med en kahyt med plads til overnatning, men du har også mulighed for at finde jolle-lignende modeller med sejl.

Hvis du søger en båd til fritidsbrug, hvor du netop kan sejle lidt rundt i de danske farvande, så kan en mellemstor sejlbåd med kahyt være et oplagt valg, og du har altså rig mulighed for at finde dem til en overkommelig pris, når du køber dem brugt på DBA.

Motorbåde

Som man kan høre på navnet, så er motorbåde en type båd, som bliver drevet af en motor. De kan enten sejle på damp, diesel eller benzin afhængig af modellen. En motorbåd er en anden type båd, som vil være oplagt for dig at overveje, hvis du netop gerne vil bruge din båd som et slags flydende feriehus.

Generelt er motorbåde nemlig en mellemting mellem en yacht og en speedbåd, hvormed den altså ofte har plads til overnatninger, men samtidig også kan skyde en vældig høj fart i det meste vejr, da den netop er motordrevet.

Da motorbåden generelt er et populært valg blandt mange lystsejlere, så kan du altså også finde et stort udvalg af dem brugt på DBA.

Joller og gummibåde

Har du ikke den store sømand gemt i maven, og derfor ikke vil ud på de store have at sejle, men måske hellere bare padle lidt rundt i åer, søer, fjorde og lignende, så er det måske nærmere en jolle eller en gummibåd, som du skal have fat i.

Du kan ligeledes finde en lang række af joller og gummibåde – herunder også speedbåde – på DBA. Her kan der altså være nogle rigtig gode tilbud at finde på brugte DBA både, hvormed du snildt kan gøre et vaskeægte kup, hvis du kigger efter en jolle eller gummibåd på denne side.

Andet udstyr

Det kan selvfølgelig være, at du allerede har båden i hus, men i stedet står og har brug for noget af alt den udstyr, som også følger med, når man gerne vil ud at sejle – og at erhverve sig alt dette kan også sagtens løbe op i et højt beløb.

Heldigvis kan du også finde en lang række af forskelligt udstyr sat billigt til salg på DBA. Du kan bl.a finde redningsudstyr, påhængsmotorer, reservedele og meget mere, som du altså kan være heldig at få til en væsentlig nedsat pris, da det netop sælges brugt.

4 ting du skal være opmærksom på, når du køber både på DBA

Der er nogle ting, som er vigtige at overveje, når du køber en båd brugt. Selvom du netop kan spare en hel del penge, når du vælger at købe en sejlbåd eller motorbåd brugt på DBA, så er både bare ofte stadigvæk noget af en investering. Derfor er det selvfølgelig i din bedste interesse, at du får købt en båd, som er ordentligt og lever op til dine krav – også selvom du køber den brugt.

For at gøre det lidt nemmere for dig, så får du her fire bud på ting, som du skal være opmærksom på, når du køber både på DBA.

1. Tjek om skroget er vandtæt

Det lyder måske indlysende, men noget af det, som du skal være helt sikker på, inden du køber, er, at skroget er vandtæt. Det kan nemlig være en dyr affære at reparere, hvis der er huller eller andre utætheder i skroget, så hvis det er tilfældet, så bør du forhandle dig frem til en væsentligt nedsat pris på båden.

Noget af det, som du kan kigge efter, er blandt andet, om skroget er rent og pænt, hvordan bundmalingen ser ud, ser glasfiberen ordentlig og hel ud, er der rustgennemtrængninger mm.

2. Tag et kig på underlaget i dækket

Når du har tjekket ydersiden, så bør du tage et kig på indersiden af båden. Det er nemlig ligeledes rigtig vigtigt, at underlaget i dækket er i en nogenlunde kvalitet.

Det gør du ved at kigge ved for eksempel at kigge efter, om der er nogle synlige revner at se i og omkring selve dækket. Dog skal du også lægge mærke til, om dækket føles blødt eller ruf. Hvis det giver efter, så kan det nemlig være en indikation på, at der er trængt vand ind i selve dækket, hvilket altså ligeledes også kan være dyrt at reparere.

3. Tjek hvor snavset dækket er

Dette punkt lyder måske uvigtigt, fordi du kan jo sagtens rengøre båden selv, når du har købt den. Men hvis dækket er beskidt på den måde, hvorpå snavset nærmest er ‘indgroet’ i dækket, så kan det være et tegn på, at båden generelt har været misvedligeholdt.

Det kan måske godt være, at noget indgroet snavs på dækket ikke er det værste, men hvis ejeren generelt har været dårlig til et vedligeholde båden, så kan der potentielt ligge nogle større problemer under overfladen, som gør, at denne båd måske ikke vil være et særligt godt køb, hvis du netop gerne vil spare penge.

4. Tag et nærmere kig på motoren

Hvis du køber en båd, som har en motor, så kan det godt betale sig, hvis du bruger tid på at tage et nærmere kig på den. I både, som har et decideret motorrum, eller i hvert fald en indbygget motor, så kan det nemlig være en bekostelig affære at skulle reparere eller endda udskifte motoren.

Spørg ind til motorens forbrug, og om der er ført en servicebog. Tjek brændstoftanken for utætheder og om den eventuelt er blevet lappet før. Disse ting kan nemlig påvirke, hvor meget båden egentlig er værd.