sparehuset.dk

Guide til køb af campingvogn og autocamper på DBA

En campingvogn eller en autocamper giver dig den ultimative frihed under ferien. Du er ikke underlagt de restriktioner, der ligger i at skulle booke hotel og fly, og du er ikke nødt til at nå dine på forhånd bestemte tidsfrister eller destinationer.

Når vi tager på ferie med en campingvogn eller autocamper, så ligger verden åben, og vi kan nyde den fleksibilitet det er ikke at skulle nå noget, der er aftalt. Vi kan overnatte, hvor vi lyster, og vi kan omlægge ruten efter behov.

Først og fremmest må vi afgøre, om det er en autocamper eller en campingvogn, vi ønsker. Det ene valg er ikke bedre end det andet, det er en individuel vurdering – køretøjet skal kunne varetage den enkeltes behov.

1. Design og rum – hvilke behov skal køretøjet dække?

Når vi har besluttet om vi har bedst nytte af en klassisk campingvogn eller af en autocamper, så kan vi begynder at tilpasse vores søgning.

Vi må allerførst afgøre, hvad vores mobile feriehjem skal kunne. Hvor rejser vi gerne her – og til hvilke temperaturer? Er det koldt og har vi brug for at være indendørs? Flytter vi meget rundt, eller bliver vi samme sted længe ad gangen? Hvor mange ejendele medbringer vi i form af køkkenudstyr, sportsgrej og tøj?

Vognen skal gerne indrettes, så det bliver en lethed og en fryd at tage på ferie. Og rummelighed, opbevaringsmuligheder og pladsudnyttelse er alle begreber det er vigtigt at tage i betragtning forud for et valg af campingvogn eller autocamper.

2. Stand, syn, service og kilometer

Som ved et hvilket som helst andet bilkøb, er det også her relevant og vigtigt at undersøge køretøjets stand. Hvor langt har det kørt? Hvornår var sidste service, og hvornår er næste syn?

Vil ønsker ikke at købe “katten i sækken”, og hvis vi skal have glæde af vores nye campingvogn eller autocamper, så er det vældig vigtigt, at vi ikke står med urimelig meget vedligehold, eller med for mange dage, hvor køretøjet står stille. Idéen om den spontane ferie er knap så eksisterende, hvis vores planer afhænger om, hvorvidt vores feriehus er køreklart.

Derfor anbefales det at foretage en grundig gennemgang og vurdering af køretøjets stand – optimalt set med hjælp og rådgivning fra en mekaniker.

3. Sælgeren – og antallet af sælgere forud for denne

Hvor mange gange har køretøjet været handlet? Det er ret så relevant at vide. Vi vil gerne kende brugen og vide, hvad der har været af slid, inden vi indgår i en købsaftale.

Jo flere gange køretøjet har været solgt videre, des sværere er det at få et reelt billede af dets historie.

At vi har tillid til sælgeren, er afgørende for en smertefri handel. Her må det understreges, at det både er okay og anbefalet at gå sælgerens forklaringer lidt efter i sømmene, og at man udarbejder en kontrakt, der beskytter alle parter bedst muligt.

4. Den gode handel

En god handel varetager både køber og sælger. Ingen føler sig snydt, og alle går derfra med en oplevelse af, at de har fået det, der er dem forundt.

Når du har besluttet dig for at investere i en autocamper eller en campingvogn, er undersøg markedet grundigt. Der er mange valg og muligheder, og der er meget at kigge efter. Benyt dig af en handelsplatform du har tillid til at se dig grundigt for.

Men ovenstående anbefalinger givet videre, ønskes du held og lykke i jagten på din nye feriefrihed – de spontane ture er tit de bedste.

Køb af campingvogn eller autocamper

Når vi har besluttet at investere i denne frihed, så må vi først og fremmest tage stilling til, hvilken type camping vi er mest tiltalt af – autocampereren eller campingvognen?

Autocamper

En autocamper er ikke et påhæng, men et køretøj i sig selv. Den er bygget op på et varebilsfundament, og den er ofte indregistreret som personbil og vejer under 3,5 tons, hvorfor den kan køres med et almindeligt b-kørekort.

Autocamperen er udstyret som en lille bolig. Der er køkken, toilet, senge og opholdsplads. Autocamperen er praktisk, da den kan indeholde alt, du skal bruge under ferien, og er let at køre afsted med – den skal ikke hægtes på bilen først, den står stabilt og sikkert. Denne model giver derfor en enorm frihed, da det er som et hus på hjul, hvor du selv bestemmer placeringen.

Autocamperen findes i en bred variation af modeller og designs, og den kan indrettes helt som du ønsker.

Hvis idéen om den spontane ferie tiltrækker, og friheden i ikke af være afhængig af bruge af eksterne elementer er attraktiv for dig, så er en autocamper det helt rette valg.

Der findes flere forskellige bilmærker, der udvikler autocampere. Kendinge som Fiat, Volkswagen og Renault har alle hver deres bud på en god autocamper, og her er det naturligvis nærliggende at holde sig til den fabrikant vi kender og stoler på. Se det store udvalg af autocampere på DBA, og oplev hvordan det kun er fantasien der sætter grænser for indretning og design.

Campingvogn

En campingvogn er et påhængskøretøj, der trækkes af din bil. Denne har ikke helt samme fleksibilitet som en autocamper, da du ikke bare kan sætte dig ind og køre afsted, men så har campingvognen i stedet nogle andre fordele, der er vigtige for os. Og idéen om en feriemodel der tager udgangspunkt i ønsket om spontanitet og frihed, er lige så aktuel her, som ved autocamperen.

Campingvogne fås i mange størrelser og modeller. De fleste har både toilet og køkken, og er indrettet så pladsen bruges optimalt. Nogle campingvogne har et fortelt, som giver et dække og et afgrænset udendørsareal for pladsoptimering og en opdeling af de forskellige rum og disses funktioner. Her er det oplagt at have opholdsmøbler som bord og stole udendørs, og seng og soveværelse indendørs.

En campingvogn er for dig, der foretrækker at køre langt i din egen bil. Campingvognen hægtes på og følger med, og du er ikke tvunget til at skulle opstille dig til et nyt styresystem eller et andet sæde – din køretur er som du kender den. Campingvognen kan opbevare alle jeres pakkenelliker, og du slipper altså for at spille Tetris med kufferter, madpakker og teltstænger i bagagerummet for at komme afsted på bilferie.

En campingvogn har desuden den fordel, at den danner base, når du er på ferie. Du har din bil til at komme rundt i, og campingvognen kan blive stående, når familien er ude og se diverse seværdigheder.

Hvad end du er på udkig efter en skrabet og minimalistisk udgave af en campingvogn, en luksusversion eller et “gør-det-selv-projekt” så har DBA er kæmpe udvalg, og i det følgende vil vi se nærmere på, hvad det er vigtigt at være opmærksom på, når søger ferielejlighed på hjul.