sparehuset.dk

Køb af cykel på DBA – hvilken skal du vælge?

Er du på udkig efter en ny cykel? Secondhand shopping har en bæredygtig effekt, og der er mange fordele ved gensalg – både økonomisk og miljømæssigt. Dette gælder også, når vi skifter cyklen ud.

Den Blå Avis har en rigtig mange gode bud på gensalgs-cykler, og det er let at sortere i de forskellige typer, samt let at tilpasse søgningen dine ønsker.

En cykel er ikke bare en cykel

Der findes mange forskellige cykeltyper, og alle har de varierende funktioner og er designet til en bestemt målgruppe og et specifikt formål.

Inden vi søger efter en ny cykel, så er det vigtigt at tage stilling til, hvad vi skal bruge den til. Vi vil herunder se nærmere på de mest almindelige cykeltyper, der findes på DBA.

Bycykel

En bycykel er den klassiske cykel, vi ser i gadebilledet hele tiden. Dette er en standardmodel, der er lavet som både damecykel og herrecykel. Denne cykel fås i forskellige tommer og med varierende antal gear. Den har en normal bredde dæk, og den er velegnet til bykørsel og korte til mellemlange ture. Cykler en designet for komfort og praktik og kommer ofte med diverse muligheder for at montere cykelkurve, ekstra lygter, børnesæde, sikkerhedspedaler og andet ekstra udstyr.

En bycykel er udviklet til dig, der ønsker at bruge cyklen til den daglige transport, og som ikke har for lange distancer.

Bycyklen er alsidig og praktisk og kan justeres for individuel og optimal tilpasning af brugeren.

Mountainbike

En mountainbike er først og fremmest en sportscykel. Den er beregnet til at køre i svært terræn, og den skal kunne klare mudder, pløre, sten og skråninger. Cyklen her er særdeles terrængående og den er designet til skov- og bjergkørsel først og fremmest.

En mountainbike kommer med mange sikkerhedsforanstaltninger og er justerbar og tilpasningsdygtig. Denne cykeltype optimeres hele tiden. Sikkerheden skal være optimal, da hensigten med cyklen er at udforske svært terræn med ofte ustabilt underlag.

En mountainbike er for dig, der gerne vil udforske denne motionsform, eller for dig, der har brug for en transportmodel, der kan klare grusveje, sjap, markveje og andre ellers svært fremkommelige forhold.

Landevejscykel

En landvejscykel er en mellemting mellem en bycykel og en racercykel. Denne cykeltype er beregnet til længere distancer og en højere hastighed, end bycyklen er – og uden at være lige så “spinkel” som racercyklen.

En landevejscykel er et godt valg, hvis du har en langt på arbejde, men ikke ønsker at benytte bilen. Denne cykel kommer i flere designs og modeller, og alle er fremstillet og udtænkt for at optimere cykeloplevelsen. Det er en letvægtscykel med smalle hjul, og du vil opleve, at både hastighed og udholdenhed hjælpes af cyklens design.

Med en landevejscykel kommer du hurtigt over lange, lige stræk, og selv i modvind føles turen overkommelig.

Elcykel

Elcyklen er en genial opfindelse – det kommer vi ikke uden om. Cyklen har en motor, der omsætter den energi der opstår, når du træder i pedalerne. Når motoren sætter i gang, så vil cyklen trække meget af den kraft, vi ellers manuelt vil bruge på at træde. Cykelturen bliver nemmere – og vi cykler hurtigere.

Vil du gerne cykle på arbejde, men er du afskrækket af tanken om at møde svedig og forpustet ind på kontoret, så er en elcykel det helt rigtige valg for dig.

Cyklen kan klare både lange og korte distancer, og du undgår den overbelastning det kan være at cykle. Vind og kuperet terræn påvirker ikke – cykelturen på en elcykel er bekvem uanset øvrige forhold.

Elcyklen fås i mange forskellige varianter og model – når du søger på elcykel til damer eller til herrer, så vil du få et bredt udvalg af gode cykler, og du kan altid kontakte sælgeren for en prøvetur, hvis du er i tvivl om, hvilken elcykel der passer dig bedst.

Ladcykel

Den sidste cykel vi vil præsentere her, er ladcyklen. Eller Christianiacyklen, som mange af os kender den.

Dette er den mest praktiske cykel af alle. Cyklen er designet med et stort og rummeligt lad foran, og den er et oplagt valg for børnefamilier der bor i byen. Ladet kan bære både voksne og børn, og der er plads til at medbringe alt det, I måtte få brug for i løbet af dagen.

Vil du gerne kunne cykle på arbejde og sætte børnene af på vejen, så er denne cykel det bedste bud. Dertil kommer, at denne model er mere sikker at fragte børnene i, end den klassiske bycykel med påsat børnesæde. Ladcyklen har tre hjul og ladet ligger tæt ved vejen, så den er svært at vælte. Skulle det alligevel ske, så er børnene beskyttet af kassen, og har ikke langt at falde, skulle de trille ud.

En ladcykel er en investering i fleksibilitet og nemhed.  Ladcyklen er ikke designet for at kunne cykle langt eller hurtigt, men for praktik og høj sikkerhed.

Tilbehør til cykler

Når du har valgt din nye cykel, så er det tid til at tilpasse den dit brug. De fleste cykler har alskens muligheder for forskellige funktioner, og i dette afsnit vil vi give nogle bud på idéer til, hvordan din cykel bedst udstyres, så den passer til netop dig. Vi tager udgangspunkt i nøgleordene: sikkerhed, praktik og komfort, der alle er vigtige og afgørende for den gode cykeltur.

Sikkerhed

Når vi bevæger os ud i trafikken på cykel, så befinder vi os i en situation med en vis risiko. Cyklens sikkerhedsudstyr er ikke en detalje, men potentielt livreddende virkemidler.

Vi skal have hjelm på, vi skal have lys, der virker og reflekser, der kan ses. Vi skal have en ringeklokke, så vi kan høres, hvis ikke vi føler os set, og vi kan med fordel montere et sidespejl, så vi kan se, hvad der kommer bag os.

Den Blå Avis har et stort udvalg af sikkerhedsudstyr til cyklisten, og der er rig mulighed for at lade sig inspirere.

Sikkerhed i trafikken bør være en førsteprioritet, når vi udstyrer vores nye cykel, og heldigvis er det hverken svært eller dyrt at fremskaffe de relevante effekter.

Det praktiske

En cykel er et køretøj og har en funktion. Cykelturen har mange formål, og hvad end vi skal på arbejde, aflevere børn, besøge en ven eller handle ind, så findes der et udvalg af virkemidler og tilbehør, der kan gøre cyklen praktisk og anvendelig til alle formål.

En cykelkurv til taske og indkøb, et børnesæde til den lille, en flaskeholder til vand – mulighederne er mange og kun fantasien sætter grænser. Har du et behov, så findes der en løsning.

Komfort

En cykeltur er en motionsform – også når det ikke er det primære formål. Vi kommer i god form af at cykle, og cykelturen kan hurtigt blive udfordrende for vores fysik og lungekapacitet.

At cykelturen kan virke som en styrkepræstation i sig selv, kan virke demotiverende for nogen, og derved bevirke, at vi vælger en anden transportmulighed, når vi har udsigt til modvind eller anden vejrbestemt forhindring.

Komfort på cykelturen er derfor noget, vi bør tænke i, når vi køber cykel. Når vi cykler, så motionerer og træner vi – og det skal være en komfortabel oplevelse, som giver os lyst til at fortsætte.

Når vi søger på cykeludstyr, så kommer der alskens opfindelser og produkter frem. Der findes et væld af muligheder for øget komfort på din cykeltur. Du kan finde en anatomisk udviklet sadel, et cykelstyr designet til en foretrukken håndposition og pedaler, der passer til dine sko. Det er en smal sag at udstyre sin cykel, så cykelturen bliver god hver gang.

Alle burde cykle! Skal du også i gang?

Når vi cykler, så medvirker vi direkte til et sundere miljø. Vi giver os selv en anden fleksibilitet, end vi har ved brugen af bil eller offentlig transport, og vi styrker vores fysik og derigennem vores sundhed, når vi cykler.

Argumenterne for at cykle er mange, og de er gode – og med lidt viden om, hvordan vi bruger diverse tilbehør og virkemidler optimalt, så er der snart ingen undskyldninger tilbage.

Når vi lader bilen stå og vælger cyklen, så er vi aktivt deltagende i den grønne omstilling – og når vi dertil har købt cyklen brugt, så har vi vores på det rene. En secondhand cykel er en økonomisk investering, såvel som det er en investering i et godt helbred og en god samvittighed.