sparehuset.dk

Katte på DBA: Dét skal du være opmærksom

Er du katteelsker? Og overvejer du at føje et kæledyr til din husholdning? Vi hjælper dig med at finde en kat på DBA.

Kattens mange racer

Når du påbegynder din jagt på en ny firbenet ven, skal du som det første have taget stilling til dyrets race. Hvis racen er underordnet for dig, kan du nøjes med at vælge den kat, som i dine øjne ser sødest ud. Ellers kan du med fordel gennemgå nedenstående liste, hvor vi gennemgår nogle af de mest populære katteracer i Danmark.

Maine Coon

Main Coon katte er relativt store af bygning, og de kan derudover kendes på deres firkantede hoveder, store ører og gode muskulatur. Katte af denne race har pels, der findes i mange forskellige mønstre, og en Main Coon er typisk et roligt, sødt og meget socialt væsen.

Ragdoll

En Ragdoll er som Main Coon katten ret stor. Pelsen føles typisk en smule silkeagtig og findes i mange forskellige farver. Ragdolls er nysgerrige og humørfyldte af natur, men som regel har de ikke det store behov for opmærksomhed.

Siameser

Hvis du nogensinde har set Disney-klassikeren “Lady og Vagabonden”, kender du også allerede til siameserracen. Siameseren er af orientalsk afstamning, og den udmærker sig ved et mørkt ansigt og en pels, der ellers er nogenlunde lys. Katte af denne race er udpræget intelligente og kærlige, og de er dertil blandt de mest sociale katte, der findes. Siameseren kræver mere opmærksomhed end stort set alle andre katteracer, og derfor egner den sig bedst som kæledyr for mennesker, der har god tid til den.

Dét skal du være opmærksom på når du køber DBA katte

De ovenstående katteracer er blot tre ud af rigtig mange. Alligevel kan det ske, at du på nuværende tidspunkt har fundet ud af, hvilken race der bedst passer til dig. Og i så fald kan du begynde at sondere terrænet på DBA. I denne forbindelse skal du særligt være opmærksom på kattenes prissætning, deres helbred og deres nuværende ejere.

Prissætning

Katte findes i mange prisklasser. Dét gælder både, når du køber dem i din lokale dyrehandel og på DBA. Typisk kan du godt regne med at finde en kat billigt, hvis du køber den på DBA. Alligevel kan det være en god idé, at du på forhånd beslutter dig for, hvor mange penge du maksimalt vil bruge på dit nye kæledyr.

Helbred

Når du køber en kat på DBA, knytter den væsentligste overvejelse sig til kattens helbred. Selvom mange ejere vælger at sælge deres katte, fordi de ikke har tid til at have et kæledyr, er der også et par stykker, som gerne vil af med dyrene, fordi der er for mange helbredsmæssige problemer. Se katten godt efter, før du tager den med hjem.

Hvis den for eksempel miaver konstant eller synes at have et lettere uforudsigeligt temperament, er der en god sandsynlighed for, at den også har helbredsmæssige skavanker. Dette bør ikke afholde dig fra at overtage en kat, du allerede har kastet din kærlighed på. Men ideelt set bør du være sikker på, hvad du går ind til, når du køber et kæledyr på DBA.