sparehuset.dk

CAD – Canadiske dollar

Få et komplet overblik over den canadiske dollar med yderligere oplysninger som f.eks. det canadiske dollar-symbol, ticker, valutakurser og mere.

Fakta om den canadiske dollar

Vigtigheden af Canadiske dollar
Den canadiske dollar (CAD) er en af de mest handlede valutaer på valutamarkedet, og kommer på en syvende plads efter USD, Euro, japanske yen, britiske pund og schweiziske franc. Da den største del af den canadiske råolieeksport er bestemt til USA, er styrken af CAD bundet til den amerikanske økonomi og i forlængelse heraf med den amerikanske dollar. Betydningen af den canadiske dollar er strengt forbundet med økonomien i landet, da en stigning i den canadiske dollar kan forårsage en stigning i den canadiske eksport og føre til reduktion af efterspørgslen. Desuden, hvis CAD-værdien stiger, vil afkastet af canadiernes investeringer på det globale marked have et mindre afkast.

Introduktion af den canadiske dollar
I Canada er mange valutaer blev brugt til daglig handel siden 1660’erne, da franskmændene bragte de første mønter ind i området. Fra 1841 blev det canadiske pund meget brugt til dagshandel. Efter 1858 begyndte den trin for trin at blive erstattet med dollaren. I 1860 begyndte flere og flere provinser i Canada at bruge den nye valuta, som var mere tilpasset den amerikanske dollar. Således vedtog Uniform Currency Act og Bank Act i 1871 den canadiske dollar (CAD) på tværs af Canada, som blev understøttet af guldstandarden og var opdelt i dollars, cents og møller. I 1934 blev Bank of Canada etableret, og et år senere blev de første pengesedler i CAD udstedt. CAD er en råvarevaluta, der er forbundet med udsving i råvarepriser såsom råolie, ædle metaller osv.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad betyder CAD i valuta ?
CAD er forkortelsen for den canadiske dollar, som er Canadas officielle valuta siden 1871. Den er opdelt i 100 cent (¢) og anses for at være den syvende mest populære og mest handlede fiat-penge.

Hvad er symbolet på den canadiske dollar?
Symbolet på den canadiske dollar er enten $ eller for at skelne fra andre dollartyper er det repræsenteret med C$. Som USD er det også skrevet før det numeriske beløb.

Hvad gør den canadiske dollar vigtig?
Den canadiske dollar er også populær som råvarevaluta, da den er tilknyttet med råvarepriser. Dens betydning er strengt forbundet med naturressourcer såsom råolie, træ og ædelmetaller, som er hovedkilden til canadisk eksport.

Hvilke lande bruger den canadiske dollar?
Selvom den canadiske dollar er den syvende mest populære valuta på det finansielle marked, bruges den officielt kun i Canada, hvor den betragtes som den lokale valuta. Det er også uofficielt brugt i Saint Pierre og Miquelon.

Er CAD en god investering?
Investorer, der søger efter gode muligheder for at diversificere deres handelsportefølje, kan vælge CAD, da det er billigere end USD. Hvad mere er, er Canada gradvist ved at blive et stærkt valg på de fleste Forex-platforme.

Statistik for canadiske dollar
Navn CAD
Symbol $ eller C$
Mindre enhed 1/100 = cent
Mindre enhedssymbol ¢
Banksedler strong>Anvendt frekvens: $5, $10, $20, $50, $100