sparehuset.dk

Reaktioner: Storbritanniens pund smuldrer til rekordlave niveauer i brandsalg af britiske aktiver

Investorer dumpede kortfristede britiske statsobligationer så hurtigt som de kunne, og låneomkostningerne over fem år oplevede den største endagsstigning siden 1991, mens pundet faldt mere end 3 % over for dollaren til niveauer, der sidst var set. 37 år siden.

LONDON, 26. september (Reuters) – Det britiske pund faldt til rekordlave niveauer i mandags, og obligationer blev smækket for en anden dag, da investorer straffede britiske aktiver efter regeringens meddelelse om minibudget i sidste uge .

Fredag meddelte finansminister Kwasi Kwarteng, at han skrottede landets højeste indkomstskat og aflyste en planlagt stigning i selskabsskatten – alt sammen oven på en enormt dyr plan om at subsidiere energiregninger til husholdninger og virksomheder.

De britiske statsobligationsrenter steg højere som reaktion og steg med det mest på en enkelt dag i årtier i fredags, da investorer droppede gyldene, mens de London-noterede blue chips ramte det laveste siden begyndelsen af marts. , (.FTSE)

Kwarteng afviste søndag det frie fald i pundet og sagde, at hans strategi var at fokusere mere på langsigtet vækst og ikke kortsigtet markedsreaktion. læs mere

I asiatisk handel i mandags faldt pundet med så meget som 5 % over for dollaren på et tidspunkt til et lavpunkt på $1,0327, det svageste i det mindste siden indførelsen af decimalisering i begyndelsen af 1970’erne. ,

Seneste opdateringer
MARKEDSREAKTION:

FOREX: Mod dollaren, Sterling var sidst faldet 1,4 % ved 1,07045 USD, mens pundet over for euroen faldt 0,8 % til 89,95 pence.

AKTIER: FTSE 100 (.FTSE) faldt 0,7 % , under pres fra stejle tab i aktier i boligbyggere.

OBLIGATIONER: Toårige forgyldte renter steg senest 54 basispoint til 4,53 %, mens 10-årige renter steg 30 basis peger på 4,13 %

KOMMENTARER:
MARK MCCORMICK, GLOBAL HEAD OF CURRENCY STRATEGY, TORONTO DOMINION BANK, TORONTO: “Kruxet i Problemet er, at det makropolitiske mix vil fortsætte med at skubbe realrenterne ned i lyset af et stigende betalingsbalanceunderskud. Sterling har længe været afhængig af fremmedes venlighed for at stoppe underskuddet på betalingsbalancens løbende poster, men prishandlingen illustrerer markedets afvisning af det udviklende makroøkonomiske policy-mix. , ALLIANZ:

“Der er kun to valg for landet, den ene er (Kwarteng) modererer sin pakke. Det handler ikke om de strukturelle reformer, der øger vækst og produktivitet, det vil markederne kunne lide, og det handler heller ikke om energistabilisering, det handler om de ekstra skattelettelser, der blev indført, og som burde overraske markederne på fredag.

“ Så valg nummer et er, at han omkalibrerer sin pakke, politisk vanskelig, men økonomisk nødvendig. Valg nummer to er, at han overlader det til Bank of England, og i så fald vil Bank of England være nødt til at gå på et hastemøde, fordi de ikke mødes igen før i november. Men det i sig selv går ham imod. Igen billedet af at køre bil med kanslerfoden på speederen og guvernørfoden på bremsen. Det er ikke en god måde at drive den britiske økonomi på.”

YOU-NA PARK-HEGER, VALUTASTRATEG, COMMERZBANK, FRANKFURT:

“Sidste uges referat af Bank of Englands møde gjorde det helt klart, at BoE i sin kamp mod inflationen sætter håb i finanspolitikken. Foranstaltninger som energiprisloftet, der træder i kraft i oktober, kan svække inflationspresset og dermed lette presset på BoE for at bekæmpe inflationen på en mere målrettet måde.

“Men de registrerede pundbevægelser fredag og især i morges illustrerer, at det ikke er så nemt. Præsentationen af minibudgettet blev modtaget ret dårligt af markederne – pundet faldt bogstaveligt talt sammen. De betydelige skattelettelser annonceret af finansministeren giver anledning til bekymring for valutamarkederne på grund af stigende statsgæld.”

SAMY CHAAR CHEF ØKONOMI, LOMBARD ODIER, GENEVE:

“Dette føles ikke som en valutakrise, hvor faldet i en valuta forværrer situationen. Sterling skal falde i betragtning af underskuddene og usikkerheden omkring, hvad Bank of England vil gøre, men på et tidspunkt vil det falde til et niveau, hvor de attraktive afkastudsigter, det skaber, forbedrer udsigterne for økonomiske og finansielle strømme.”

MICHAEL EVERY, STRATEGIST, RABOBANK SINGAPORE
“Briterne har besluttet, at det er den bedste vej at gå tilbage til 1980’erne på steroider, og markedet siger tydeligvis bare: ‘ Det kommer ikke til at virke,’ på steroider.

“Markedet behandler nu Storbritannien, som om det er et vækstmarked. Og de tager ikke fejl med hensyn til den politiske reaktion og naiviteten ved at tro, at øget efterspørgsel frem for udbud er, hvordan du håndterer et chok på udbudssiden.”

SHAFALI SACHDEV, LEDER FIXED RESOURCES OG RÅVARER, ASIEN, BNP PARIBAS WEALTH MANAGEMENT, SINGAPORE
“Det er ret interessant, at du ser en G10-valuta svækkes til en renteforhøjelsesforventning. Det får dig til at indse, at markedet ikke er særlig overbevist om den britiske regerings evne til at være i stand til at finansiere deres finanspolitiske planer.

“Matematikken i det ville indebære, at noget skal give, uanset om det er vilkår af højere kurser eller et svagere pund. Og jeg gætter på, at markedet tager et meget beregnet væddemål på, at det vil være tilfældet.”

PAUL MACKEL, GLOBAL HEAD OF FX RESEARCH, HSBC, HONG KONG
“Bevægelserne over de sidste par handelsdage er ret voldsomme.

“Normalt ville man tænke på, at en meget stærk finanspolitisk pakke, der hæver renteforventningerne, skulle være positiv for en valuta, men denne gang har vi ser det ikke. Vi ser det stik modsatte.

“Hvad der er sket inden for de sidste 48 timer eller deromkring, det er en stærk påmindelse om, hvor pludseligt drivkræfterne for valutakurser kan ændre sig.”

KIT JUCKES, HEAD OF CUFRRENCY STRATEGY, SOCIETE GENERALE, LONDON
“Markederne har en tendens til at overskride, og jeg ville ikke overfortolke faldet i morges.

“Men der er to punkter. Den ene er tabet af tillid til den britiske finanspolitik, og det hjælper ikke pund. Det andet er, at mini-budgettet har gjort det muligt for pund at være det korte valg over for dollaren.”

LEE HARDMAN, CURRENCY ANALYST, MUFG, LONDON
“The overdimensioneret markedsreaktion på den britiske regerings finanspolitiske stimuleringsplaner sender et klart signal om, at markedsdeltagere har mistet tilliden til, at indenrigspolitiske rammer i Storbritannien er passende.”

PAUL DALES, CHEF-ECONOMIST, CAPITAL ØKONOMI, LONDON
“Det yderligere fald i pundet i tidlig handel betyder, at vi nu er nået til det punkt, hvor Bank of England skal træde til for at genvinde initiativet. Der er et par måder, den kunne gøre dette på.”

“For det første kunne guvernør Bailey komme ud her til morgen og understrege bankens forpligtelse til 2 % inflationsmålet og give et klart signal om, at den har til hensigt at hæve interessen rater aggressivt på det næste politiske møde i begyndelsen af november.”

“Hvis dette blev koordineret med en besked fra regeringen om, at den er forpligtet til langsigtet finanspolitisk disciplin og vil fremlægge planer for at præcisere, hvordan det har til hensigt at holde den offentlige gældsposition stabil efter sidste uges finanspolitiske udsving, så kan det afhjælpe et vist nedadgående pres på pundet.”