sparehuset.dk

Hvad er cryptocurrency Litecoin (LTC), og hvordan virker det?

Litecoin (LTC) er det “digitale sølv” til Bitcoins “digitale guld”. Det er baseret på Bitcoins originale kildekode og er skabt til at fungere som et peer-to-peer betalingssystem for kryptovaluta.

Takket være dets hurtigere transaktionstid, opfylder Litecoin rollen som “digitale kontanter” meget mere effektivt. end Bitcoin (i hvert fald indtil videre). Hvor Bitcoin i øjeblikket fungerer bedre som værdilager, er Litecoin bedst egnet til generelle køb og daglige transaktioner.

Interesseret i Litecoin (LTC), men ikke sikker på, hvad det handler om, eller hvor man kan selv begynde? Ingen problemer. Denne guide er designet til at lære dig alt, hvad du behøver at vide om projektet og gøre dig klar til at springe ind i den mest brugervenlige handelsoplevelse, der er tilgængelig på markedet.

LITECOIN-PRIS
Litecoin-ikon 81,06€
-0,17022600€-0,21%

Køb Litecoin
LITECOIN-SUPPLY>
Cirkulerende forsyning 72.114.458 LTC
Samlet forsyning 84.000.000 LTC
Maks. forsyning 84.000.000 LTC

LITECOIN-MARKEDSDATA
Handelsvolumen 483.255.893 €
Markedsdominans INGEN DATA
Markedsrangering #16

LITECOIN MARKEDSKAP
Markedsværdi 5.855.774.543 €

Hvad er Litecoin (LTC)?
Litecoins 2011-udgivelse, der i vid udstrækning betragtes som den første succesrige altcoin, inspirerede utallige udviklere til at forsøge at udvide kryptobrugerbasen ved at ændre Bitcoins kode og bruge det til at starte forskellige netværk.

Mens Litecoin ikke var den første kryptovaluta, der kopierede Bitcoins kode og ændrede dens funktioner, er det en af de mest betydningsfulde (historisk set). Litecoin modificerede dog ikke kun Bitcoins kildekode en smule, men skabte også flere revolutionerende funktioner, såsom Lightning Network og Segregated Witness. I stedet for at fungere som konkurrence til Bitcoin, positionerede Litecoin sig selv som en venlig kryptovaluta med lidt andre mål.

Hvordan virker Litecoin?
Litecoin deler mange funktioner med den største kryptovaluta efter markedsværdi – Bitcoin. De to kryptovalutaer er dog ikke ens, selvom de har meget til fælles.

Litecoin er ligesom Bitcoin en open source blockchain, der bruger en proof-of-work konsensusmekanisme, der gør det muligt for sine brugere at dedikere computerkraft og tjene Litecoin til gengæld for at verificere blokke. Selvom konsensusmekanismen er den samme, er de algoritmer, der bruges til at validere blokke, helt forskellige. Mens Bitcoin bruger Secure Hash Algorithm (SHA), bruger Litecoin en konsensusalgoritme kaldet Scrypt.

Udover sin algoritme adskiller Litecoin sig fra Bitcoin på to vigtige måder: dens samlede udbud og dens blokproduktionshastighed. Litecoin øgede den hastighed, hvormed blokke løses, med fire gange så stor som Bitcoin, mens den også firedoblede udbuddet til 84.000.000.

Hvem er grundlæggerne af Litecoin?
Lige siden starten har Litecoin været tæt forbundet med sin skaber, Charlie Lee. Lee er en datalog og uddannet Massachusetts Institute of Technology. Før han oprettede Litecoin, arbejdede Lee hos internetgiganten Google. Han sluttede sig senere til cryptocurrency-børsen Coinbase som dens direktør for Engineering i 2013. Da han kom til Coinbase, lagde Lee udviklingen af Litecoin til side indtil for fire år siden.

Charlie Lee rejste fra Coinbase for at forfølge Litecoin-udvikling på fuld tid. i slutningen af 2017. Han fungerer nu som administrerende direktør for Litecoin Foundation, et udviklingsteam, der arbejder på projektet på fuld tid.

Hvad gør Litecoin unik?
Skønt dens kode stammer fra Bitcoin, Litecoin er en kryptovaluta, der tjener et formål i sig selv. Det fungerer som en hurtigere, lettere version af Bitcoin, snarere end at forsøge at være dens konkurrence. Derudover har Litecoin et dedikeret udviklingsteam, der arbejder på at forbedre netværket, og mange af de netværksopgraderinger, de skabte, endte med at blive brugt på Bitcoin-netværket (såsom SegWit og Lightning Network).

Hvad giver Litecoin-værdi?
Litecoin er programmeret til at have en begrænset forsyning på 84 millioner LTC. I lighed med Bitcoin reducerer Litecoin også de blokbelønninger, som minearbejdere modtager under deres “halverings”-begivenheder, hvilket effektivt reducerer hastigheden, hvormed nye mønter introduceres på markedet.

På grund af dets forudsigelige og begrænsede udbud, Litecoin betragtes som et knapt aktiv og opnår således værdi (delvis) af dets knaphed. De andre dele af ligningen, der giver Litecoin værdi, er dens anvendelighed og dens netværksstørrelse (både med hensyn til minearbejdere og købere/sælgere). Litecoin handles på alle større børser i verden, inklusive Kriptomat.

Hvor mange Litecoin (LTC)-mønter er der i omløb?
Der er i øjeblikket 66.480.217 LTC i omløb, med minearbejdere, der bliver belønnet med 12,5 LTC, hver gang de behandler en blok (hvert 2,5 minut). Belønningen på 12,5 LTC er, ligesom Bitcoins minedriftsbelønning, underlagt en halvering hvert fjerde år, hvor den næste Litecoin-halvering forventes at finde sted i august 2023. Litecoin har et begrænset udbud på 84 millioner LTC, og vil i sidste ende gå videre til at belønne sine minearbejdere kun med transaktionsgebyrer, når hver enkelt mønt er udvundet.

Litecoin LTC
81,06 EUR
-0,21 %

XRP XRP
0,37405000 EUR
0,36 %

Bitcoin BTC
20881,70 EUR
-0,82 %

Ethereum ETH
1504,17 EUR
0,26 %

Hvordan er Litecoin-netværket sikret?
Litecoin-netværket er sikret af dets netværk af minearbejdere. Fordi det er en decentraliseret kryptovaluta, kan alle deltage i blokvalideringsprocessen.

Når det kommer til muligheden for sikkerhedsbrud, tænker folk ofte på 51 % af angrebene. Litecoin-udviklere tager sikkerhedsproblemer meget alvorligt og er kendt for ikke at gå på kompromis med dem. Takket være dets store, decentraliserede netværk af deltagere, kombineret med indsatsen fra dets udviklere, er det usandsynligt, at LTC bukker under for disse typer ondsindede netværksangreb.

Sådan bruges Litecoin
Med sine transaktioner, der i det væsentlige fungerer ligesom Bitcoins – kun hurtigere – er dens største potentielle brugssag for betalinger, der er for små og/eller for tidsfølsomme for Bitcoins netværk. I øjeblikket understøttes Litecoin i flere tusinde butikker og virksomheder verden over, og det er både hurtigt og billigt at handle med det.

Sådan vælger du en Litecoin-pung
Der er mange punge, der kan opbevare Litecoin. Afhængigt af deres behov for sikkerhed og funktionalitet vil brugerne vælge den tegnebog, der passer til dem. Kriptomat-børsen er et fantastisk sted at opbevare din LTC, da den tilbyder fantastisk funktionalitet (køb, salg, ombytning til andre kryptovalutaer) uden nogensinde at gå på kompromis med sikkerheden.

Let There Be Litecoin
Litecoin er et søskende til Bitcoin, der vælger hurtigere og billigere betalinger, mens det lader BTC håndtere store transaktioner. Dets udviklingsteam, ledet af Charlie Lee, har bragt mange banebrydende opdagelser til kryptoverdenen. Litecoin er bestemt en af de kryptovalutaer med det største potentiale, og en, der allerede beviser, at den har en reel use case – noget mange projekter kun kan drømme om.

Ofte stillede spørgsmål om Litecoin
Fungerer Litecoin som Bitcoins testnet?
Nej, Litecoin er en separat kryptovaluta. Dets funktioner endte dog ofte med også at blive implementeret i Bitcoins kode.

Hvem er Litecoins hovedkonkurrent?
Mens Litecoin valgte at fungere som en venlig lillebror til Bitcoin , har den stadig direkte konkurrence, primært Bitcoin Cash.

Sådan køber du Litecoin
At købe Litecoin (LTC) er lige så nemt som at gå til vores Litecoin-prisside og klikke på “Køb Litecoin”-knap. Besøg vores guide til, hvordan du køber Litecoin.

Sådan sælger du Litecoin
Hvis du allerede ejer Litecoin (LTC) og holder den på Kriptomat-børsen, kan du nemt sælg den ved at navigere i grænsefladen og vælge din ønskede betalingsmulighed.

Litecoin-pris
Den aktuelle Litecoin-pris er 81,06 €. 24-timers handelsvolumen for Litecoin er 483.255.893 €. Litecoin er i øjeblikket rangeret som #16 af alle kryptovalutaer efter samlet markedsværdi, med en markedsværdi på 5.855.774.543 €. Den har en cirkulerende forsyning på 72.114.458 Litecoin og max. forsyning er 84 millioner Litecoin.