sparehuset.dk

5 tips til køb af motorcykel på DBA

Motorcykler er som udgangspunkt ikke ligefrem billige. Dog kan du typisk komme udenom denne problematik ved at købe dem brugt. Har du planer om at finde din nye motorcykel på DBA? Vi hjælper dig med at finde den rette model.

Her er 5 ting du bør overveje.

1. Den første terrænsondering

Den eneste egentlige ulempe ved at købe ind via DBA er, at udvalget på siden skifter en del. Dét skyldes, at siden hovedsageligt henvender sig til private handlere og købere. Du kan kun sjældent finde mere end én af samme model, når du går på DBA, og derfor kan det være en god idé, at du løbende holder øje med siden og hurtigt slår til, når du får øje på noget, du godt kunne tænke dig at få fat i.

2. Motorcykelmærkerne

Du bør så tidligt i processen om muligt tage stilling til, hvilke motorcykelmærker der interesserer dig mest. Blandt de mest populære mærker i Danmark finder du Honda, Yamaha, Suzuki, BMW og Harley Davidson. Den rette model afhænger i høj grad af dine behov og af dine forventninger. Mange mener, at motorcyklerne fra Yamaha generelt har det flotteste design, mens Hondas modeller har en ydeevne, som langt overgår de fleste andre mærker. Hvis du kender nogen, der også regelmæssigt hopper i motorcykelsadlen, kan du overveje at bede vedkommende om hjælp, før du endeligt fastlægger dig på en model.

3. Motorcyklens tilstand

Uanset hvad du søger på DBA, bør varens tilstand altid være en del af dine overvejelser. Hvor nogle mennesker sælger deres ting billigt, fordi de hurtigt skal af med dem, er andre varer prissat lavt, fordi de er i dårlig stand. DBA bruger en del tid på annoncetjek, og derfor kan du som udgangspunkt godt regne med, at motorcyklerne er i den stand, som fremgår af deres annoncer. Hvis du møder op hos en sælger, hvis motorcykel på ingen måde minder om den, der er sat til salg, skal du huske, at du kan bakke ud af en handel indtil dét øjeblik, hvor du har betalt for varen.

4. Prisen

Motorcykelpriserne på DBA veksler rigtig meget. Nogle varer koster under 5.000, hvor andre er prissat til omkring 20.000 kroner. Før du går online og forelsker dig i én af de modeller, der ligger på siden, kan det være en god idé, at du beslutter dig for, hvor mange penge du omtrent har råd til at betale for din nye motorcykel.

5. Prøvekørslen

Nogle DBA-handler er relativt simple. Dét gælder blandt andet dem, der omfatter sofaborde, stole og planter. Men når du køber elektronik, biler eller motorcykler på DBA, bør du som udgangspunkt være en smule mere grundig i din forhandlingsproces. Udover at overveje mærke, tilstand og pris, kan du med fordel høre sælgeren, om du kan få lov til at tage en lille prøvekørsel med den model, du påtænker at købe. Sådan forhøjer du sandsynligheden for, at du får en motorcykel hjem, som du kan få glæde af i mange år frem.