sparehuset.dk

Alt du behøver at vide om Ripple

Bitcoin vil måske kommandere det meste af offentlighedens mindshare om kryptovaluta, men Ripple er et firma, du bestemt ikke vil overse. Ripple blev grundlagt i 2012 og sælger en valutaafregnings- og udvekslingsplatform og udsteder den tredjestørste kryptovaluta (baseret på markedsværdi) i verden. Men dets værdiforslag stammer ikke fra at være en Bitcoin-copycat. Det stammer faktisk fra at være en af de mest unikke kryptovalutaer på markedet.

Ripple ønsker at fremskynde processen med grænseoverskridende betalingsoverførsler og til gengæld forbedre det nuværende globale betalingssystem i stedet for at erstatte det ligesom det gør virksomhedens konkurrenter.
Lås op for tips, systemer og anbefalede ressourcer for at være på forkant med teknologikurven.
For at nå dette mål besluttede Ripple at designe deres token, XRP, som et valutaoverførselsværktøj i stedet for som et medium udveksling, understøtte det med en unik blockchain, der kan validere sine transaktioner 215 gange hurtigere end Bitcoin kan, og eliminere minedrift som den eneste måde at erhverve den på.

Ripple som et valutaoverførselsværktøj

strong>

  • Ripples kryptovaluta, XRP, er populær blandt store finansielle institutioner som Santander og American Express, fordi tokenet kan fremskynde disse pengeinstitutters grænseoverskridende betalingsoverførsler betydeligt.
  • XRP er designet til hurtigt at overføre enhver fia t valuta til en anden, hvilket giver finansielle institutioner mulighed for at flytte penge fra en valuta til en anden og flytte penge rundt i verden i løbet af få sekunder. Faktisk kan XRP afvikle betalinger inden for fire sekunder og behandle 1.500 transaktioner pr. hver bank åbner en separat konto for hvert land, de arbejder i, og tager i gennemsnit tre til fem dage at afvikle betalinger.
  • Finansielle institutioner, der bruger Ripple, behøver heller ikke at håndtere kryptovalutaer, der notorisk er langsommere. transaktionshastigheder som Bitcoin.
  • Mens XRP kan behandle 1.500 transaktioner i sekundet, kan Bitcoin kun behandle syv transaktioner i sekundet. Og sammen med hver kryptovalutas volatile priser er der større risiko for, at finansielle institutioner vil modtage et lavere antal tokens end oprindeligt forventet, når deres transaktion er afsluttet, hvis de handler med Bitcoin i stedet for XRP.

Ripples unikke Blockchain forbedrer det nuværende globale betalingssystem og kræver ingen minedrift

  • XRP-overførselsprocessen er hurtig, fordi kryptovalutaen ikke er nær så decentraliseret som de andre store valutaer som f.eks. Bitcoin. Bitcoins hovedformål er at introducere et nyt globalt valuta- og betalingssystem, der kan forbinde forbrugere direkte med leverandører, hvilket fjerner behovet for en finansiel mellemmand som en bank.
  • For at gøre dette decentraliserer deres blockchain kryptovalutaen fuldstændigt ved at kræver et netværk af millioner af minearbejdere til at løse komplekse kryptografiske gåder for at validere hver af dens transaktioner, i stedet for at bede en central magt som en bank om at verificere dem.
  • Ripple, på den anden side, ønsker at fremskynde processen med grænseoverskridende betalingsoverførsler og til gengæld forbedre det eksisterende globale betalingssystem. Så valutaens blockchain, RippleNet, kræver kun 25 uafhængige noder, styret af forskellige finansielle institutioner, teknologivirksomheder og Ripple selv, for alle at blive enige om den sande tilstand af XRP’s offentlige hovedbog og til gengæld validere dens transaktioner.
  • Dette gør XRP meget hurtigere til at verificere og behandle transaktioner end Bitcoin, fordi i stedet for at millioner af globale minearbejdere validerer sine transaktioner, behøver XRP kun 25 noder til at gøre det.
  • I forbindelse med RippleNets valideringsproces, Ripple ejer og udsteder også hele forsyningen af XRP, hvilket betyder, at du ikke behøver at bruge store mængder tid og elektricitet på at mine XRP, som du gør for at få bitcoins. Du kan kun købe tokenet på cryptocurrency-børser.

Ripples ligheder med Bitcoin
Ligesom Bitcoin har Ripple begrænset mængden af XRP, de nogensinde vil skabe på 100 milliarder tokens. Ripple ejer omkring 60 milliarder af den samlede forsyning, og resten er i omløb. Ripple kan også sælge op til en milliard XRP hver måned, men de gør det sjældent, fordi en sådan stor forsyning af XRP kan komme i omløb på den måde, der kan kompensere for kryptovalutaens værdi.

A Token With a Different Mission
Ripple kan være opført under den samme kryptoparaply som Bitcoin, men de to kryptovalutaer har helt forskellige missioner. I stedet for at rense det nuværende globale betalingssystem og erstatte det med sit eget, ønsker Ripple at gøre det globale betalingssystem bedre i de kommende år.